ETHIOPIA SIDAMO HARAR
Vedeli ste, že Etiópia je kolískou kávy? A že tu nájdete región Kaffa, kde káva dodnes rastie vo voľnej prírode? Niet divu, že etiópska káva je tak vysoko cenená. Vychutnajte si výber jej chuťových profilov z regiónov Sidamo a Harar, ktoré produkujú malí farmári.
Etiópska káva z regiónov Sidamo a Harar v sebe spája obrovskú rozmanitosť chutí týchto pestovateľských oblastí.
🌏Sidamo sa nachádza v južnej časti Etiópie a vďaka svojej nadmorskej výške 1600–2200 metrov a dostatku zrážok je známe ako oblasť s ideálnymi podmienkami na pestovanie kávy. Výsledkom je káva s jasnou a čistou chuťou, kvetinovou vôňou, citrusovými tónmi a čokoládovými podtónmi.
🌱Naopak, región Harar sa nachádza vo východnej etiópskej vysočine a je jednou z najstarších oblastí pestovania kávy. Káva sa tu často pestuje v divokých podmienkach na malých farmách v nadmorskej výške okolo 1400–2000 metrov.
Káva sa tu spracováva prirodzenou suchou metódou: kávové čerešne sa sušia na slnku spolu s dužinou, čo dodáva káve výraznú ovocnú chuť s prenikavou vôňou a ťažkým telom.
👉Sidamo a Harar spolu vytvárajú komplexnú a vyváženú kávu s jedinečnými tónmi čiernych ríbezlí, jahôd a čokolády.
☕Nenechajte si ujsť túto jedinečnú zmes v našej pražírni HENRI!
Parametre:
- Farma: Malí farmári
- Región: Sidamo, Harar
- Odroda: Hairloom
- Výška: 2000–2750 m n. m.
- Spracovanie: Natural, sušené na slnku
- Chuťový profil: Čierne ríbezle, jahody, čokoláda
- Praženie: OO
Dodatočné parametre
| Kategória: | Výběrové kávy Single Origin |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.25 kg |
| Trvanlivost: | 6 měsíců |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
